top of page

Uspješno prezentovana nova kolekcija Plančić Alena na ovogodišnjem 36. Nivea BH Fashion Week Sarajev

Ove godine u sklopu 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo održan je i natječaj PERWOLL NEW GENERATION 2016 za mlade dizajnere, studente kao i samostalne dizajnere, na kome je učestvovalo ukupno 19 finalista.

Natječaj je bio podjeljen na dvije teme koje učesnici biraju pri samoj prijavi na konkurs i to:

1. A LOOK BACK ( pogled u prošlost),

2. FORWARD (budućnost).

Student Tehničkog fakulteta Bihać, tekstilni odsjek - smjer Dizajn Plančić Alen prošle godine je bio među pet prvoplasiranih na takmičenju za mlade dizajnere. Ove godine je također bio učesnik natječaja, ponovo je predstavio veoma uspješnu kolekciju te se ponovo našao među pet nagrađenih i osvojio nagradu za učestvovanje samostalnom revijom na 37. Nivea BH FW 2016.

Model: Dajana Dubovina,Mina Islamagić,Lejla Rodić, Ena Zukanović

Foto : Mustafa Sönmez

Kolekcija nosi temu “budućnost”, a inspiracija je uniforma (vojska,rat i mir), pa sam odlučio spojiti i povezati pojedine karakteristike i prikazati ih kao cjelinu.Ma koliko mi bili slobodno društvo, uvijek ćemo biti etiketirani i vezani za pojedine pravce, organizacije i društvene aktivnosti prema kojima snosimo određenu količinu obaveza htjeli mi to ili ne, bila bi poruka i priča ovogodišnje kolekcije.

Frizura: Djordje Kosic

"Zahvaljujem se organizatorima:Udruženju manekena i modnih kreatora BiH, izvršnom producentu agenciji Abc Models Mgmt, Tehničkom fakultetu u Bihaću, Doc. mr. Aniti Ibukić na pomoći i ukazanom povjerenju, mojim dragim modelima ( Lejla Rodić, Dajana Dubovina, Mina Islamagic, Ena Zukanović ) te fotografu Mustafi Sönmez".

"Za pomoć u realizaciji projekta i izradi kolekcije ogromni doprinos i sve pohvale idu tvrtki CONTESSA DOO Tešanj, koja je bila glavni donator potrebnog materijala i tkanina, te gospođi Esmi Plančić za pomoć pri samom procesu izrade i šivanja".

 


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page